Így ápold!

Tisztító- és ápolószerek

A különböző felületkezelő anyagok a fát védik a különböző vegyi és mechanikai behatásoktól. Takaríthatóvá teszik a felületet, egyúttal kiemelik a fa erezetét. Az oldószeres és vízbázisú lakkok filmréteget képeznek, a fapadló olajok a fába beszívódva, kikristályosodva teszik rendkívül ellenállóvá, a fa járófelületét. Fontos, hogy a különböző lakktípusokhoz mindig a megfelelő ápoló- és tisztítószereket alkalmazzuk. Így hosszútávon megőrizhető a felület szépsége és ellenálló képessége.

A német EUKULA cég több, mint 40 éve működő gyár. Kínálatában megtalálhatóak a professzionális tisztító- és ápolószerek. Ízelítő a professzionális ápolószerek kínálatából:

Euku clean tisztítószer koncentrátum
 • nagy hatásfokú tisztítókoncentrátum
 • nem alkalmazható hígítatlanul
 • lakkozott padlók tisztításához
Eukuwax önfényező padlóápolószer
 • saját fényű
 • mosásálló
 • minden lakkozott padlóhoz
Euku Refresher olajápolószer
 • saját fényű
 • mosásálló
 • minden lakkozott padlóhoz

LAMINÁLT PADLÓ

Gyakorlatilag hasonlóan járjunk el, mint a parketta esetén. A víz a laminált padlónak is fő ellensége. Ezért csak teljesen kicsavart, alig nedves ruhát szabad szükség esetén a tisztításhoz alkalmazni - a laminált padló felülete ugyan nyomtatott dekorréteg, hordozója azonban többnyire valamilyen préselt faőrlemény. Ha lehetőségünk van rá, vizes takarítás helyett itt is használjuk inkább a speciálisan erre a célra kifejlesztett tisztítószereket!

Milyen ápolást igényel a laminált padló?

A laminált padló könnyen tisztán tartható, de vigyázzunk, mert a felmosás nem tesz neki jót! Mindig jól kicsavart felmosóval mossuk fel, mert ha sok vizet kap, az illesztések mentén beszivároghat a víz és ez hosszú távon a padlót károsítja. Mielőtt laminált padlóját feltörölné, söpörje fel, vagy porszívózza fel róla a piszok nagyját. Szakboltokban már kapható külön porszívófeltét laminált padlóhoz. Ezzel nem csak a tisztítás lesz eredményesebb, de megóvhatjuk a padlót a kis kövektől és egyéb szennyeződésektől, melyek feltörlés során megkarcolhatják a felületet. A tisztítás mellett a laminált padlót ápolni is kell, hogy sokáig megőrizze jó minőségét. Kifejezetten laminált padlók ápolására lett kifejlesztve a Sofix ápolószer .

Miért érdemes ápolni parkettáját?!

Hogy megőrizze parkettájának mindenkor kifogástalan látványát, fontos a jó karbantartás.

A feladat kevésbé bonyolult, mint más felületeknél, csak be kell tartani néhány egyszerű szabályt:

Rendszeres karbantartás

1. Porszívózza át időközönként.

A foltok és piszok tisztítása

2. A rendszeres porszívózáson túl időnként szükség van alaposabb ápolásra is. Használja a felülethez illő tisztítószert. Hordja fel puha, nedves ronggyal, szivaccsal, vagy Polish Boy szerszámmal.

3. A foltokat erősebb dörzsöléssel távolíthatja el.

Védelem és ragyogás

4. A lakkozás után egy-két héttel, gondos takarítást követően alkalmazzon Bona ápolószereket (Polish, FreshenUp). Vékony rétegben, hígítatlanul vigye föl a felületre. Hagyja száradni kb. egy órát. Az erősebb igénybevételnek kitett parkettára vigyen föl egy második réteget is. Hogy még csillogóbb felületet kapjon, fényesítse egy puha ronggyal.

Ezt találod ajtó stúdióinkban


Rengeteg beltéri ajtó

Először is rengeteg beltéri ajtót. Az egyes kategóriákat igyekszünk a legnépszerűbb dizájnokban bemutatni, tehát ha ellátogatsz hozzánk a sikermodellekkel fogod magad szemben találni, így minimális kockázattal teheted le a voksodat valamelyik ajtó mellett.


Maximális felkészültség

Másodszor, maximálisan felkészült, szakmailag megkérdőjelezhetetlen, hosszú évek során elképesztő rutinra szert tett beltéri ajtó értékesítőket, akik bár stílusukat tekintve meglehetősen eltérőek, garantáltan profi módon fogják kezelni megrendeléseidet.


Rengeteg kiegészítő

Továbbá, számos olyan kiegészítőt, amire egy építkezés során amúgy is szükséged lehet, legyen az bejárati ajtó, laminált padló, kilincs vagy akár fürdőszoba-felszerelés, ráadásul csoportos vásárlás esetén kiemelt kedvezményben részesítünk!


Ingyenes parkoló

Ingyenes parkolót, tágas átlátható klimatizált ügyfélteret, kényelmes tervezési lehetőséget, ital-automatát, mozgássérült-feljárót, és még egy jeltolmácsot is (Bécsi út), ha épp arra van szükséged. Beltéri ajtó stúdióink frekventált, jól megközelíthető forgalmas városrészeken találhatóak.

Beltéri ajtó megrendelés menete


Információ gyűjtés

Mielőtt ellátogatsz stúdiónkba érdemes honlapunkon kicsit tájékozódnod az egyes beltéri ajtó kategória, felület, szín tekintetében. Erre kitűnő lehetőséget nyújt a szűrhető munkáink menüpont, ahol vásárlóink otthonában beépítve, valóságos környezetben tekintheted meg az ajtókat, továbbá számtalan felületismertető cikket találsz oldalunkon.


Megrendelés

Amikor már egy kicsit letisztult, hogy mit szeretnél, válaszd ki a hozzád közelebb eső Ajtóház stúdiót és látogass el hozzánk. Ha már nálunk vagy, értékesítőnk megadja a szükséges tájékoztatást, kiszámolja az elképzelt beltéri ajtód értékét, aminek megrendelés esetén az ötven százalékát be kell fizetned, mint előleget.


Helyszíni felmérés

Amennyiben igényeltél helyszíni felmérést, szakértő kollégánk ellátogat ingatlanodba szemrevételezni, véleményezni, és felmérni a beltéri ajtónyílásokat. Ezt követően, ha minden rendben van kezdetét veszi a gyártás. A gyártás menetéről pontos értesítést kapsz email és SMS formájában egyaránt, tehát gondoskodunk róla, hogy tudd gyártásba került az ajtód, legyártottuk és a raktárunkban van (általában a megrendelést követő 2-4 héten belül, pontos gyártási időről érdeklődj bemutatótermeinkben).


Fizetés

Amikor elkészült az ajtód, raktárra érkezett, rendezned kell a megrendelés végösszegét utalásos vagy készpénzes fizetési formában. A fizetést követően a megrendelésnek és igényednek megfelelően, telepítjük, szállítjuk vagy el tudod szállítani a beltéri ajtóidat.


Telepítés

Beltéri ajtó telepítés esetén kollégáink a helyszínre érkeznek az előre egyeztetett időpontban, és megkezdik a telepítést, aminek körülbelül fél-egy óra ajtónként a telepítési időigénye. Telepítés végeztével rendezett helyszínt hagyunk magunk mögött. A beltéri ajtókat szakszerűen beállítva, a szemetet összeszedve, szemetes zsákba gyűjtve ér véget a munkánk.


Karbantartás

Beltéri ajtóid beépítést követően gyakorlatilag karbantartás nélkül hosszú-hosszú évekig, évtizedekig teszik majd dolgukat, nyílnak-csukódnak, szemet gyönyörködtetnek, szigetelnek stb.. Amennyiben valamelyik beltéri ajtód idő közben véletlenül megsérülne, vagy csak megváltozott az ajtóval kapcsolatos elképezlésed (pl. más üvegezért vagy nyitásirányt szeretnél) kérünk vedd fel a kapcsolatot irodánkkal és mi segítünk!

Így válassz beltéri ajtót


Stúdiónkban alapvetően két dologgal foglalkoznak hosszasan vásárlóink

Milyen legyen a beltéri ajtó felülete, és milyen legyen az ajtó dizájnja. Az összes többi paraméter (méret, lapszerkezet, szigetelés) általában csak pár perc foglalkozást igényel.


A beltéri ajtó felületét, mint kategóriát is szokás kezelni, rangsor szerint lentről felfele

Szabvány dekor, CPL, porfestett, fafurnér.
Amennyiben kedvező ár-fekvésű ajtót keresel, akkor érdemes dekor vagy CPL felületben gondolkoznod. Ha szeretsz gyönyörködni az apró részletekben, fogékony vagy a természetes anyagok nyújtotta szépségek iránt, akkor válaszd a porfestett vagy fafurnér kategóriát.
Amikor hezitálsz, és nem tudod eldönteni, hogy mennyit áldozz erre a dologra, akkor azt tanácsoljuk, hogy vedd figyelembe az ingatlanod általános műszaki színvonalát, az ingatlanpiacon belüli tervezett pozícióját. Ezekhez a tényezőkhöz igazítsd a beltéri ajtódat, ugyanis az ajtó hatalmas felület ( átlagosan 6m2 felület) és ráadásul függőlegesen áll a lakásban, tehát nem tudod nem észrevenni.


Egy érdekes eset

Néhány beruházó felismerte a beltéri ajtóban rejlő lehetőséget, prémium kategóriás nyílászárókkal “húzzák fel” az amúgy nem kifejezetten igényes megoldásokat tartalmazó ingatlanjaikat. A plusz párszázezer forint többletköltségből 2-3 millió extra bevételre tesznek szert eladáskor, de a külföldi diákok számára kiadandó bérlakásokba is általános választás a százezres beltéri ajtó.

Budai bemutatóterem

 • Cím:
 • 1032 Budapest,
 • Bécsi út 185.
 •  
 • Tel: +36 1 240-3625
 • E-mail: info@ajtohaz.hu
 •  
 • Részletek

Pesti bemutatóterem

 • Cím:
 • 1107 Budapest,
 • Száva utca 8.
 •  
 • Tel: +36 1 433-2828
 • E-mail: info@ajtohaz.hu
 •  
 • Részletek

Nyitva tartás

 • Hétfő: 9-18 óráig
 • Kedd: 9-18 óráig
 • Szerda: 9-18 óráig
 • Csütörtök: 9-19 óráig
 • Péntek: 9-16 óráig
 •  
 • Szombat: 9-13 óráig
 • Vasárnap: ZÁRVA

Kövess minket

Ezen a weboldalon cookie-kat használunk a legjobb felhasználói élményt elérése érdekében. Ha beállításaid módosítása nélkül folytatod, beleegyezel, hogy minden cookie-t elfogadsz az Ajtóház weboldaltól. További információ